کسب و کارهاوب و تکنولوژی

انواع نرم افزار های مجازی ساز شرکت VMWARE

VMware چیست؟ محصولات شرکت VMware شامل چه چیزهایی می شوند؟ آموزش VMware را از چه محصولی شروع کنیم؟ نرم افزار شبیه ساز مجازی یا وی ام ویر موضوع این مقاله ما می باشد که قرار است توضیحات کاملی را در این باره خدمت شما عزیزان ارائه کنیم. صحبت درباره های فناوری مجازی سازی موردی بوده است که درباره اش قبلا هم صحبت کرده ایم. درباره نرم افزار های مجازی ساز توضیحاتی را خدمت شما بیان کردیم و گفتیم که با استفاده از این نرم افزار ها ماشین مجازی می تواند از وجود سخت افزاری منابع و نیز سیستم عامل مجازی خود بهره ببرد.

اما قصد ما در این مقاله آشنایی شما با یکی دیگر از نرم افزار های قدرتمند مجازی ساز است. نرم افزار شبیه ساز مجازی وی ام ویر که امکان اعمال تغییر و یا توسعه نرم افزار را برای توسعه دهندگان نرم افزار و مدیران سیستم فراهم می کند. عمر این نرم افزار بیش از یک دهه می باشد اما در همین مدت 12 جایزه بزرگ را صاحب شده است. این مجازی ساز امکان توسعه نرم افزار های تحت شبکه و نیز مایکروسافت و نیز لینوکس را فراهم می کند.

انواع نرم افزار های مجازی ساز شرکت VMWARE

دو دسته عمده را برای نرم افزار های مجازی ساز می توان برشمرد. یک دسته را می توان مربوط به نسخه های رومیزی نرم افزار های این شرکت دانست. دسته دیگر را می توان مرتبط با نسخه سرور این نرم افزار ها دانست. به دسته اول VMware Workstation و نیز به دسته دوم VMware ESXi گفته می شود. ویژگی دسته دوم این است که می توانید بدون نیاز به سیستم عامل رابط به طور مستقیم آن را برروی سخت افزار نصب کنید.

امری که سبب می شود تا سرعت کار نیز بهبود یابد. اما نسخه نرم افزار های دسته اول برای استفاده شدن نیاز به یک سیستم عامل رابط دارند که در این باره برای مثال می توانید سیستم عامل ویندوز را مثال بزنید. این کمپانی یعنی کمپانی وی ام ویر در سال 1998 تاسیس شد. از آن سال تا به امروز جدیدترین نسخه نرم افزار های خود یعنی ESXi 6 را به بازار روانه کرده است. نرم افزاری که می توان آن را زیر مجموعه پکیج VMWare VSphere  دانست. همانطور که می دانید نخستین نسخه محصولات این پکیج در سال 2009 میلادی منتشر شدند.

این دسته از تولیدات وی ام ویر علاوه بر این نرم افزار یعنی ESXi دربرگیرنده دیگر محصول مهم این کمپانی یعنی VMWare vCenter  نیز می باشند. می دانید که این روز ها فعالیت شرکت های هاستینگ و ارائه کننده سرور های مجازی نسبت به قبل افزایش زیادی داشته است. به همین دلیل افزایش سرور ها سبب شده است تا نتوان عدم استفاده از امکاناتی مانند وی سنتر را متصور بود. چرا که کمی بالاتر خدمت شما گفتیم که وی سنتر برای مدیریت سرور ها مورد استفاده قرار میگیرد.

استفاده از وی سنتر امکان استفاده از ویژگی های زیادی را درصورت نصب کردن آن برروی سیستم به شما می دهد. مهمترین این امکانات را برای شما در لیست زیر آورده ایم:

  • امکان ایجاد خوشه که به کلاستر نیز شهرت دارد.
  • فراهم کردن امکان سوئیچ کردن به صورت سراسری
  • فراهم بودن امکان جا به جا کردن ماشین مجازی
  • امکان برنامه ریزی زمانی برای سورس های توزیع شده
  • و …

اما احتمال می دهیم با خواندن مطالب بالا برایتان سوالاتی درباره مفاهیم بالا پیش آمده باشد. پس با ما باشید تا مفاهیم کلیدی مطالب بالا را برایتان تعریفی جامع دربارشان ارائه دهیم.

خوشه یا کلاستر یعنی چه؟

کمی قبل تر درباره نقش استفاده از فناوری مجازی سازی در کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری را شرح دادیم. اما خود مجازی سازی امری است که دارای مشکلات خود می باشد. طوری که اگر یکی از سرور ها خراب شود این خرابی سبب خارج شدن تمامی ماشین های مجازی سازی می شود. برای این مشکل راه حلی اندیشیده شده است.

این راه حل استفاده از فناوری هایی مانند کلاسترینگ می باشد که کلاسترینگ را می توان در اصل گروهی از هاست ها تلقی کرد. به بیان بهتر کلاستر یا خوشه به مجموعه ای حاصل گردآوری چندهاست و یک سرور مجازی گفته می شود. هدف این خوشه یا همان کلاستر جمع آوری سورس ها یا منابع می باشد. برای نمونه می توان مجموعه ای دارای چهار ماشین مجازی در تعامل با هم را یک سرور مجازی دانست.

اما ممکن است بپرسید خب کلاسترینگ چه فایده ای دارد؟ فایده کلاسترینگ را می توان در امکان مدیریت منابع و هاست را جستجو کرد. طوری که با مدیریت این مشکلات بتوانید سرور ها را به کمترین تعداد ممکن برسانید. د ادامه برای شما درباره یک موضوع مهم دیگر یعنی vSphere vMotion می شویم.

vSphere vMotion

به کمک این قابلیت می توانید یک ماشین مجازی را از روی یک storage به storage دیگر منتقل کنید. اما نوبت به بررسی یک مفهوم مهم دیگر به نام DPM یا مدیریت توزیع نیرو می رسد. با ما همراه باشید.

مدیریت توزیع قدرت یا DPM به چه معناست؟

میدانید که صرفه جویی در استفاده از منابع مختلف مانند منبع برق بسیار مهم است. مدیریت توزیع قدرت می تواند برای حل این موضوع نقش مفیدی ایفا کند. به بیان بهتر برای مدیریت مصرف برق دیتا سنتر ها می توان از امکانی به نام مدیریت توزیع نیرو یا DPM استفاده کرد. اما ممکن است سوال پیش آید که این فناوری چگونه عمل می کند؟ اساس کار مدیریت توزیع نیرو این است که زمان کاهش بار برروی سرور که اغلب شب ها می باشد آن ها را به صورت خودکار به تعدادی ESX منتقل می کنند. پس از آن ESX ها تا زمان افزایش بارکاری در روز بعد در حالت آماده باش قرار میگیرند.

سخن آخر

در این مقاله درباره نرم افزار شبیه ساز مجازی یا وی ام ویر برای شما توضیحات کاملی را ارائه کردیم. درباره مزایای استفاده از این امکان به طور کامل مطالب لازم را شرح دادیم. روز به روز فناوری در حال پیشرفت است و فناوری شبیه ساز مجازی هم یکی از مصادیق پیشرفت فناوری به منظور مدیریت سرور ها می باشد. امیدواریم با خواندن این مطلب به خوبی به پاسخ سوالات خود درباره نرم افزار شبیه ساز مجازی یا همان وی ام ویر رسیده باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

باقر ناصری

باقر ناصری هستم، از سال 1399 وارد دنیای وب و تولید محتوا شدم. علاقمند به حوزه های وب و تکنولوژی که برای چندین سایت معتبر در حال تولید محتوای حرفه ای و تخصصی هستم. امیدوارم که از مقالات بنده راضی بوده باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا