در این مقاله قصد داریم در مورد آموزش اینترنت اشیا به صورت عملی و رایگان صحبت کنیم. برای اینکه این موضوع را بهتر درک کنید ابتدا باید بدانید اینترنت اشیا چیست؟ این موضوع به شما کمک می کند که بدانید اینترنت اشیا چیست؟ و چه کاربردی در زندگی شما دارد؟

اینترنت اشیا چیست؟

یک شبکه اینترنتی است که در آن دستگاه ها به هم متصل می شوند. سعی می کنیم در این قسمت نحوه اتصال دستگاه ها و شبکه های ارتباطی را بررسی کنیم و به زبان ساده آن را توضیح بدهیم.

  1. سخت افزار یا (things or Device)

این قسمت بسیار وسیع و گسترده است و شما می توانید براساس نیاز خود سخت افزار مد نظرتان را طراحی کنید. سخت افزار طراحی شده توسط شما می تواند به صورت یک مدار باشد یا یک رله که توسط آن یک وسیله برقی را خاموش و روشن کنید. برای طراحی سخت افزار بهتر است از بردهای مانند آردوینو، NodeMCU ، WeMos ، Raspberry Pi ، ESP8266 استفاده کنیم.

  1. انتخاب نوع ارتباط (Gateway)

همیشه باید بین سرور و سخت افزار یک نوع ارتباط وجود داشته باشد. این ارتباط می تواند بلوتوث (Bluetooth)، وای فا (WI-FI)، کابل شبکه (Ethernet) و … باشد. نکته مهم در این قسمت این است که زمانی که شما از انواع برد ها مانند NodeMCU ، WeMos ، Raspberry Pi و ESP8266 استفاده می کنید نیاز به ماژول جانبی برای اتصال به وای فا ندارید چون این بردها دارای وای فا هستند. ولی زمانی که از برد آدرینو استفاده می کنید باید از ماژول وای فا esp8266 استفاده کنید.

  1. سرور (Cloud)

در کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا، آلمان و … مکان های وجود دارد به نام دیتاسنتر. در این مکان ها کامپیوترهای نگهداری می شود که دارای سخت افزارهای قوی و پرسرعت است و این کامپیوترها به اینترنت های پر سرعت متصل است. افرادی که می خواهند خودشان سرور داشته باشند می توانند این سرورها را اجاره کنند.

  1. دستگاه های هوشمند (User interface)

ما می توانیم از هر دستگاه هوشمندی مانند گوشی همراه، تبلت، لپ تاپ، رایانه و … برای کنترل سخت افزار خود استفاده کنیم. در صورتی که از گوشی، تبلت، لپ تاپ و رایانه برای کنترل سخت افزار خود استفاده کنید باید حتما یک نرم افزار برای آن طراحی کنید.

پیش نیازهای لازم برای شروع آموزش اینترنت اشیا

برای فراگیری هر کاری ابتدا باید یک سری پیش نیازها را فرا بگیرید. در این قسمت به بررسی پیش نیازهای که برای شروع آموزش اینترنت اشیا لازم دارید می پردازیم.

  1. یادگیری برنامه نویسی

تا این قسمت متوجه شدیم برای یادگیری اینترنت اشیا به سه بخش سخت افزار، سرور و نوشتن برنامه نیاز داریم. برای یادگیری این تکنولوژی شما باید زبان برنامه نویسی مانند بسکام، کدویژن یا آردوینو را بلد باشید. برای ورود به این دنیا لازم است کمی برنامه نویسی بلد باشید.

  1. آشنایی با انواع سرور و پلتفرم های IoT

همانطور که قبلاً به آن اشاره کردیم وظیفه سرور برقراری ارتباط بین دستگاه ها است. همچنین از دیگر وظایف سرور می توان به اشتراک گذاری و مبادله اطلاعات اشاره کرد. ما می توانیم سرور مورد نیاز خود را اجاره کنیم و وب سایت های هستند که این خدمات را در اختیار ما قرار می دهند. به این وب سایت ها که باعث ارتباط بین سخت افزار و گوشی هوشمند شما می شود پلتفرم اینترنت اشیا می گویند.

  1. طراحی اپلیکیشن برای گوشی هوشمند

قدم بعدی ما در اینترنت اشیا این است که بعد از طراحی یک سخت افزار با هر نوع بردی و اتصال آن به اینترنت، در نهایت بتوانیم آن را توسط یک اپلیکیشن کنترل و مدیریت بکنیم. زیرا ما در طول روز بسیاری از کارهای خود را توسط گوشی هوشمند انجام می دهیم و یا با لپ تاپ خود به کارهای صنعتی رسیدگی می کنیم. بنابراین لازم است بتوانیم نرم افزارهای مورد نیاز خود را طراحی کنیم.

برای یادگیری اینترنت اشیا چه مسیرهای را باید طی کنیم؟

زمانی که شما وارد مبحث اینترنت اشیا می شوید به سه دسته تقسیم می شوید. ما در این قسمت سعی می کنیم به صورت ساده شیوه صحیح و اصولی یادگیری اینترنت اشیا را بیان کنیم.

  1. کاربر پایه

این افراد اطلاعات پایه در مورد الکترونیک دارند ولی فعلا نمی خواهند به طور مستقیم اپلیکیشن و پلتفرم های اینترنت اشیا را طراحی کنند. ترجیح می دهند با استفاده از میکرو کنترلرهای مانند AVR و برد های آردوینو و … کار کنند.

  1. کاربر حرفه ای

این کاربران علاوه بر بحث الکترونیک به طراحی اپلیکیشن برای گوشی های هوشمند می پردازند. همچنین با API پلتفرم های اینترنت اشیا کار می کنند.

  1. کاربر ویژه

این افراد علاوه بر طراحی اپلیکیشن گوشی هوشمند، می توانند برای سیستم عامل های مطرح مانند ویندوز و … نیز نرم افزار طراحی کنند و می توانند با پلتفرم های اینترنت اشیا ارتباط برقرار کنند. به این دسته از کاربران اینترنت اشیا، کاربر ویژه اینترنت اشیا می گویند.

آشنایی با پلتفرم اینترنت اشیا RemoteXY

برای یادگیری اینترنت اشیا بهتر است پله پله پیش بروید تا بتوانید به یک کاربر حرفه ای تبدیل بشوید. برای شروع یادگیری بهتر است از پلتفرم هایی ساده و راحت استفاده کنید. پلتفرم اینترنت اشیا RemoteXY کار کردن با آن بسیار راحت و ساده است و نیاز نیست درگیر یادگیری کدنویسی شوید.

شما با استفاده از این پلتفرم می توانید در یک محیط گرافیکی برای Android و Ios  اپلیکیشن های دلخواه خود را طراحی کنید. همچنین این پلتفرم به ما اجازه می دهد تا با استفاده از بلوتوث، کابل و یا وای فا سخت افزار خود را کنترل کنید.

مزایای استفاده از پلتفرم اینترنت اشیا RemoteXY

همانطور که در پارگراف بالا اشاره کردیم استفاده از این پلتفرم بسیار راحت و ساده است. در ادامه به بعضی از مزایای این پلتفرم می پردازیم.

  • پیشتیبانی از بردهای آردوینو، NodeMCU ، WeMos ، NodeMCU، ESP32 و ESP8266
  • این نرم افزار قابل نصب شدن بر روی گوشی های اندروید و آیفون است.
  • استفاده از شبکه های ارتباطی مانند اینترنت، وای فا، بلوتوث، یو اس بی و …
  • قابلیت طراحی در محیط گرافیکی
  • سرعت این پلتفرم بسیار بالا است.

معایب پلتفرم اینترنت اشیا RemoteXY

این پلتفرم علاوه مزایای دارای معایبی نیز است. در ادامه به معایب این پلتفرم می پردازیم.

  • به المان های موجود محدود می شوید.
  • برای طراحی نرم افزار گوشی آزادی کامل ندارید.
  • این پلتفرم برای پروژه های تجاری مناسب نیست.

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم در مورد آموزش اینترنت اشیا به صورت عملی و رایگان صحبت کنیم. امیدوارم مطالب این مقاله برای شما مناسب باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

محمد علوی هستم، از سال 96 وارد دنیای وب و تولید محتوا شدم. علاقمند به حوزه های پزشکی، سلامتی، زیبایی، وب و تکنولوژی که برای چندین سایت معتبر در حال تولدی محتوای حرفه ای و تخصصی هستم. امیدوارم که از مقالات بنده راضی بوده باشید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *