در گذشته های نه چندان دور، حتی تا همین 10 سال پیش، مهمترین و پر رنگ ترین راه ورود به بازار کارِ با درآمد بالا، داشتن یک مدرک تحصیلی بود. مدرک تحصیلی که یک شخص با یک لیسانس میتوانست یک معلم شود؛ البته آن روزگاران شغل معلمی یک شغل عالی به حساب می آمد. اما امروزه معادلات متفاوت شده است؛ نه فقط در ایران بلکه در اکثر کشور های توسعه یافته و درحال توسعه قوانین جدیدی برای ورود به بازار کار حکم فرما شده اند.

قوانینی که به موجب آنها لازم نیست حتما مدارک دانشگاهی آنچنانی داشته باشیم، از قدرت جسمی بالایی سود بجوییم و یا حتی خود را با کار های فیزیکی سخت، در مکان های فیزیکی مشخص و در ساعات معینی مشغول کنیم. امروزه با همگانی شدن اینترنت و دسترسی به اینترنت در ایران تحولات بسیاری در اکثر زمینه های زندگانی بشری به وجود آمده است؛ یکی از زمینه های متحول شده نیز کسب و کار و درآمد است.

کسب و کار اینترنتی به صورت های مختلفی توان ظهور دارد. مثلا شما میتوانید با بیان توانایی و استعداد خود کسی را که به آن نیاز دارد از هرکجای دنیا پیدا کنید، در ازای دریافت مبلغی که هر دو طرف را راضی نگه دارد توان خود را در خدمت او بگذارید. یا آنکه با راه اندازی یک سایت فروشگاهی، اجناسی را که دارید برای فروش در سطح جهانی به نمایش بگذارید. و یا روش های دیگر. نکته مشترک تمام این موارد سطح جهانی است!

بله دلیل اولی که باعث تمایل افراد به سمت کسب و کار اینترنتی شده است، سطح وسیع مخاطبان آن میباشد. شما وقتی یک کالا یا خدمت را در اینترنت عرضه میکنید، یک شخص در آلمان نیز میتواند آنرا ببیند. این که مشتریانی از سایر کشور ها به سمت کسب و کار معمولی شما سوق پیدا کنند نیازمند شروط زیادی است از جمله آنکه آنها به شهر شما مسافرت کرده باشند و یا شما کالای خود را به شهر آنها برای فروش برده باشید. به زبان آنها و یا حداقل زبان انگلیسی تسلط داشته باشید. با ادبیات و روحیات مردم آن کشور آشنا باشید و…

اما در اینترنت و کسب و کار اینترنتی روال فرق میکند. به محض آنکه شما مطلب یا کالایی را در سایت خود قرار می دهید اشخاص مختلفی از حتی دور افتاده ترین نقاط دنیا به آن دسترسی دارند، آنرا با استفاده از ابزار های موجود در اینترنت به زبان خود ترجمه میکنند، مطابق نیاز خود انتخاب و یا حتی خرید میکنند.

 

مقایسه یک کسب معمولی با یک کسب و کار اینترنتی دراین مورد میتواند اینگونه انجام شود: فرض کنید که شما یک مغازه تعمیر و فروش گوشی تلفن همراه در یک روستای دور افتاده در یک استان محروم در ایران دارید. یا آنکه همان مغازه با همان متراژ و اجناس و… را در یک پاساژ بزرگ اطراف میدان آزادی تهران دارید. تفاوت آن واضح است. در یک مکان شلوغ و پر رفت و آمدتر افراد بیشتری به مغازه شما وارد میشوند و به همان نسبت احتمال خرید ازشما افزایش میابد. حال تصور کنید یک مغازه ای دارید که تمام مردم دنیا به راحتی یک کلیک به آن دسترسی دارند!

دلیل دوم برتری کسب و کار اینترنتی بر کسب های سنتی کم خرج بودن آن است! شما برای خرید یک قطعه زمین، ساخت مغازه (و یا خرید یک مغازه) باید تا چند صد ملیون تومان خرج کنید اما در کسب و کار اینترنتی میتوان با خرج کردن کمتر از 50 ملیون تومان بهترین سایت فروشگاهی ایران را داشته باشید، صاحب کسب و کاری شوید که بازدهی بالاتری دارد، زود بازده است، به حقوق مشتری احترام بیشتری میگذارد( مشتری توان مقایسه و گزینه های بیشتری برای انتخاب دارد)

دلیل دیگری که میتوان برای اولویت داشتن کسب و کار اینترنتی بر کسب فیزیکی آورد این است که همه جا و در همه لحظات در دسترس است. شما تمام روزتان را به خود اختصاص دهید، مدرسه و دانشگاه تان را بروید، کار های اداریتان را انجام دهید، تفریحات خود را فدا نکنید، به گلدان ها و باغچه تان سری بزنید و خلاصه به هرکار که از انجام آن لذت میبرید بپردازید و هر زمان که فرصتی پیش آمد سری هم به کسب و کار اینترنی تان بزنید.

 

اینترنت شاگرد فعالی است. در بود و نبود شما سفارشاتتان را می پذیرد و برایتان ثبت میکند. شما تنها باید روزی چند دفعه به مغازتان سری بزنید، سفارشات ثبت شده را از شاگردتان بگیرید و به آنها رسیدگی کنید. شاگردتان 365روز سال و 7 روز هفته و 24ساعت شبانه روز مغازتان را باز نگه میدارد، برایتان بازار یابی میکند و آخر هر ماه نیز حقوق نمی خواهد!

دلیل چهارم را میتوان این طور در نظر گرفت که شما با وقت آزاد بیشتری که در اختیار دارید میتوانید چند کسب و کار اینترنتی وابسطه یا حتی مستقل از هم راه اندازی کنید. شغل های چندگانه داشته باشید! بدیهی ست هرچه شغلتان بیشتر باشد درآمدتان نیز بیشتر است. با یک جست و جوی ساده در اینترنت می توانید پیشنهاد های زیادی برای کسب و کار اینترنتی بیابید. شاید خودتان ایده ای جدید داشته باشید. وقتی وارد این کار شوید راحتی آنرا درک خواهید کرد!

گروهی از دانشجویان MBA در یک مطالعه روی یک جامعه آماری 100تایی از کسب و کارهای موفق و پردرآمد ایرانی به این نتیجه رسیده اند که تا 10 سال آینده 87درصد این کسب و کار ها به طور کامل به کسب و کار اینترنتی مبدل خواهند شد!

در هر حوزه ای اولین ها شانس موفقیت بیشتری دارند،متاسفانه یا خوشبختانه کسب و کارهای اینترنتی فعلی در ایران نقاط ضعف بسیاری دارند که اگر کسی بتواند این نقاط ضعف را شناسایی و برطرف کند میتواند خیلی زود اوج بگیرد و موفق شود؛ این موارد سرمایه گذاران خارجی را ترغیب به سرمایه گذاری در بازار بکر کسب و کار ایرانی میکند تا جایی که سایت های بامیلو و تاکسی استپ را سرمایه گذاران خارجی حمایت میکنند و ردپایی هم در جاهای دیگر همچون شیپور و دیوار از خود برجای گذاشته اند.

ششمین دلیلی که میتوان بر شمرد احترام به حقوق مشتری است.مشتری در فروشگاه های اینترنتی امکان جست و جو راحت تر رادارد، امکان مقایسه کیفیت و قیمت اجناس را دارد (تنها نکته منفی فروش گاه های اینترنتی این است که خریدار امکان لمس کالا را ندارد)، امکان بهره مندی از نظر سایر افرادی که از آن کالا بهره برده اند را دارد، با فروشندگان بدقلق روبرو نمیشود و قیمت ها صددرصد مقطوع است و از همه مهمتر محتوا و اطلاعاتی در مورد کالا به طوررایگان دراختیارش قرار میگیرد.

و آخرین دلیل هم کاهش قیمت هاست.در کسب و کار های اینترنتی بسیاری از هزینه ها کاهش میابد. هزینه های مربوط به واسطه ها؛ هزینه های مربوط به جابجایی بیهوده کالا و نابودی برخی کالا به دلیل جابجایی؛ هزینه های انبار داری؛ هزینه های کهنه شدن ویا حتی منقضی شدن تاریخ مصرف کالا و بسیاری از هزینه های پیدا و پنهان روش سنتی، که در هر مرحله هر شخصی ممکن است متحمل آن شود.

بسیاری از ایده های کسب و کار اینترنتی هزینه تبلیغات هم نمیخواهند، انبارداری ندارند، میتوان پس از سفارش مشتری کالا را تولید کرد و… که این موارد نیز هزینه ها را کاهش می دهند. شاید شما هم دلایل دیگری برای ایجاد فروش گاه اینترنتی و یا انجام خرید اینترنتی بیاورید! انقلابی در زمینه کسب و کار پیش و روست.اگر خودرا در مسیر این انقلاب قرار دهید به موفقیت های بزرگی خواهید رسید.

اگر پس از خواندن این پست قصد دارید یک کسب و کار اینترنتی راه بیندازید ادامه مطلب را نیز بخوانید.
مرحله اول راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی این است که نیاز مردم را بشناسید و یا استعداد و توان خود را معرفی کنید! برای این کار میتوانید از سایت های رقبای خود الگو بگیرید اما هرگز از آنها کپی نکنید.

کسب و کار اینترنتی

در گام دوم تبلیغ کنید. میتوانید با یک سر تیتر تحریک کننده یا بیان نظرات دیگر خریداران، بیان مزایای محصول و یا تشریح چگونگی حل مشکل مخاطب را به بازدید از سایتتان و محصولتان تشویق کنید.

مرحله سوم ترسناک ترین مرحله برای افکار مردم در عین حال ساده ترین مرحله است. ساختن یک سایت! با استفاده از ورد پرس و بدون نیازبه دانش کد نویسی یک سایت ساده اما جامع طراحی کنید. سایتی که سرعت بارگذاری بالا داشته باشد، تمام قسمت های آن گویا و شفاف باشد ودر عین حال مخاطب از آن لذت ببرد.

در چهارمین گام خود را به موتور های جست وجو معرفی کنید.اصول سئو را رعایت کنید. از تبلیغات کلیکی و تبلیغات در فضای اجتماعی استفاده کنید و… خلاصه خود را در رنکینگ موتور های جست و جو به صدربرسانید.

با تولید محتوای مناسب و با کیفیت گام پنجم رابردارید. این محتوا هم میتواند شما را به شهرت برساند، مخاطبانتان رابه سمتتان جذب کند و هم می تواند شما را در رتبه بندی های موتور های جست و جو به صدر نزدیک کند.

قدرت بازار یابی ایمیلی دارید؟ گام ششم همین است. بازار یابی ایمیلی یکی از مهمترین نکات در کسب و کاراینترنتی است. از اسم عجیب آن نترسید. کار بسیار ساده ای در پیش دارید. کافیست از بازدید کنندگان سایتتان آدرس ایمیل شان را بگیرید و بروزرسانی ها و تازه ها واخبار مربوط به کارتان را با بیانی جذاب برای آنها ارسال کنید. این کار موجب بازدید دوباره و دوباره و دوباره آنها از سایتتان خواهد شد.

و گام آخر پیگیری فروش هاست. فروش شما نباید پایان کارتان باشد. وقتی یک مشتری از شما خرید کرد پیگیر شوید از کالا رضایت دارد؟ نیاز دیگری در همان زمینه ندارد؟ افرادی که یک بار از شما خرید کردند برای دفعات بعدی راحت تر از شما خرید میکنند. پیگیرشان باشید و آنها را از دست ندهید

5/5 - (1 امتیاز)

محمد علوی هستم، از سال 96 وارد دنیای وب و تولید محتوا شدم. علاقمند به حوزه های پزشکی، سلامتی، زیبایی، وب و تکنولوژی که برای چندین سایت معتبر در حال تولدی محتوای حرفه ای و تخصصی هستم. امیدوارم که از مقالات بنده راضی بوده باشید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *