چرا جراحی چاقی انجام دهیم؟ چاقی و به ویژه چاقی مفرط از معضل‌های بهداشتی و درمانی مهم جوامع بشری توسعه یافته و در حال توسعه است. چاقی می‌تواند باعث عوارضی چون فشار خون، هیپرلیپیدمی، دیابت، سکته‌های قلبی و عروقی، کبد چرب، نارسایی قلبی، آپنه خواب، آرتروز زانوها، بیماری‌های کلیوی و سرطان‌های مری، لوزالمعده، کلیه، رحم، پروستات و حتی پستان بعد یائسگی شود. در این مقاله می خواهیم به معایب جراحی چاقی بپردازیم.

در یک مطالعه مشخص شده مرگ و میر افرادی که شاخص توده بدنی ۳۰ و بالاتر دارند حدود ۱۰ سال زودتر از افرادی که چاق نیستند، رخ می‌دهد.

مرگ افراد چاق

در سال ۲۰۱۵ چاقی سبب ۴ میلیون مرگ شده است.

چرا جراحی لاغری؟، پیشگیری بهتر از درمان

پس با همین مقدمه بسیار واضح و مبرهن است که پیشگیری در این زمینه مقدم بر درمان است و مسئولین بهداشت و درمان کشور و مجلس شورای اسلامی و آموزش و پرورش و آموزش عالی باید با اختصاص هزینه‌های کافی با همراهی رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی اهمیت این مقوله را برای مردم آشکار سازند و با ایجاد فضاهای ورزشی مناسب و متعدد مردم را ترغیب کنند تا ورزش را در زندگی روزمره خود بگنجانند و الگوهای غذایی خود را اصلاح کنند.

توجه به این مطلب نیز که نیروی انسانی مهمترین مولفه تولید و پیشرفت کشور است و چاقی نه تنها باعث می‌شود کارآیی و عملکرد مغزی و پویایی شخص به شدت کاهش یابد بلکه باعث می‌شود هزینه‌های سرباری و درمان فرد در جامعه دو چندان شود.

هزینه درمان هر فرد چاق در آمریکا

به طوری که در آمریکا هزینه درمان هر فرد چاق ۲۷۴۱ دلار بیشتر از افراد با BMI نرمال است و شایان ذکر است که این هزینه شامل مشکلات اجتماعی، روانشناختی و اقتصادی نمی‌شود.

در مطالعه آقای Roehling مشخص شده که افراد با اضافه وزن، ۱۲ برابر و افراد چاق ۳۷ برابر بیشتر از افراد با وزن نرمال در محیط کار با تبعیض و ظلم مواجه شده اند. برای جزییات هزینه جراحی چاقی کلیک کنید.

هزینه عمل لاغری در سال 1401 – هزینه عمل جراحی اسلیو معده – هزینه عمل جراحی بای پس معده

90 درصد علت چاقی افراد

همچنین افزایش BMI سبب کاهش سال های اشتغال فرد و میزان استخدام می‌شود، بنابراین تک تک افراد جامعه باید نسبت به اضافه وزن (شاخص توده بدنی بالای ۲۵) حساس باشند چرا که از قدیم گفته‌اند چاقی کیلو کیلو می‌آید و مثقال مثقال برطرف می‌گردد، چرا که بسیاری از افراد متابولیسم پایه و سوخت و ساز پائینی دارند و هم از نظر ژنتیکی مستعد چاقی هستند.

۹۰ درصد علت چاقی افزایش دریافت ۱۰۰ کیلو کالری روزانه و به صورت مداوم است (سه تکه شکلات حدود ۱۰۵ کیلو کالری و یک آب میوه کوچک ۱۵۰ کیلو کالری انرژی دارد) و افزایش دریافت ۳۵۰۰ کیلو کالری انرژی باعث افزایش ۴۵۰ گرم در وزن می‌شود.

اما راه کارهای موجود چیست؟

1- قبل از سیر شدن دست از غذا خوردن برداریم.
2- آرام و آهسته غذا بخوریم.
3- هر لقمه غذا را خوب بجویم.
4- خوراکی‌های پر کالری از قبیل شیرینی، شکلات،بستنی، نوشابه، آب‌میوه، تخمه و تنقلات را بسیار کم و حداکثر ماهی یک بار مصرف کنیم و آن‌ها را با میوه و سبزیجات جایگزین کنیم.
5- کربوهیدرات‌ها از قبیل نان و برنج را کمتر مصرف کنیم.
6- هیچ وعده غذایی حذف نکنیم و میان وعده میوه مصرف کنیم.
7- صبحانه را قبل ساعت ۹ صبح مصرف کنیم.
8- ورزش را جزئی از زندگی روزمره خود کنیم تا هم نشاط و کارآیی روزانه ما زیاد شود و هم دچار اضافه وزن نشویم.

جایگاه جراحی چاقی

معیار کیفیت زندگی در سال ۱۹۹۷ در یک مطالعه در افراد مختلف بررسی شد و در افراد با بی ام ای بالای ۳۸ تمام این ۸ معیار به صورت معنا‌داری کاهش پیدا کرد و با افزایش بی ام ای این کاهش کیفیت شدیدتر می‌شدند و با توجه به اینکه مداخله در تغذیه و رفتار بیماران چاق حداکثر تا ۱۰ درصد وزن را کاهش می‌دهد و احتمال بازگشت آن هم بسیار بالاست جایگاه جراحی چاقی در بیماران با BMI بالای ۳۵ مشخص می‌شود. (اطلاعات بیشتر)

چرا جراحی لاغری؟ کاهش وزن طبیعی

چرا جراحی لاغری؟ چون برای این افراد با توجه به وزن بالا و فشاری که روی زانوها وارد می‌شود، ورزش و سوزاندن کالری بسیار سخت و زمان‌بر است و برای هر ۴۵۰ گرم کاهش وزن باید ۳۵۰۰ کیلو کالری بسوزانند و علاوه بر آن بر اشتها و الگوهای هیجانی و غذایی خود غلبه کنند.

باتوجه به اینکه هر ساعت دویدن ۱۲۰۰ کیلو کالری می‌سوزاند و باعث کاهش وزن حدود ۱۵۰ گرم می‌شود اگر فردی ۴۵ کیلوگرم اضافه وزن داشته باشد لااقل باید ۳۰۰ ساعت بدود و کالری بیش از حد روزانه هم مصرف نکند تا بتواند افزایش وزن خود را برطرف کند که این کار در افراد چاقی مفرط بسیار سخت است.

نتیجه گیری

در پایان مطلب چرا جراحی چاقی انجام دهیم؟ باید گفت که جراحی چاقی و انواع آن اعم از جراحی اسلیو معده، بای‌پس معده و دیگر روش‌های جراحی لاغری امکانی به بیمار می‌دهد که با غذای بسیار محدود و کالری یک سوم روزانه گذشته خود سیر شود و در ماه اول لااقل ۲۰ درصد اضافه وزن را از دست دهد که این به بیمار انگیزه و توانایی بدنی دو چندان داده و او می‌تواند فعالیت‌های ورزشی هوازی و غیر هوازی را به آسانی انجام دهد.

5/5 - (1 امتیاز)

محمد علوی هستم، از سال 96 وارد دنیای وب و تولید محتوا شدم. علاقمند به حوزه های پزشکی، سلامتی، زیبایی، وب و تکنولوژی که برای چندین سایت معتبر در حال تولدی محتوای حرفه ای و تخصصی هستم. امیدوارم که از مقالات بنده راضی بوده باشید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *